top of page

#oops! I didn't know I was pregnant...

Ken je dat programma nog van MTV, I didn't know I was pregnant? En terwijl je dit keek je bij je zelf afvroeg hoe kan iemand dat nou toch missen?! Nou dat dacht ik dus ook altijd, tot het mij afgelopen zomer zelf gebeurde...

De zwangerschapsaankondiging op social media ( gemaakt door Fotografie Ingeborg van Bruggen)

Ik kreeg afgelopen november long covid en belandde maandenlang in bed met heftige klachten en kon vrijwel mijn bed niet meer uit. En zo vlogen de weken voorbij en kwamen de muren inmiddels op mij af... Na 3 maanden ging ik naar Aruba in de hoop daar met veel vitamine D op te knappen, maar kreeg ik er een fikse longontsteking overheen. Weer in bed, maar dan met uitzicht op wat palmbomen!

Op Aruba merkte ik dat op mijn buik liggen niet ging vanwege de druk die ik niet aan kon, en bij thuiskomst in NL waren er inmiddels 2 internisten ervan overtuigd dat in ieder geval mijn blindedarm er snel uit moest. Vanwege de drukte in het ziekenhuis kon ik pas een afspraak voor een echo en operatie krijgen over 2 weken, maar dat kwam mooi uit want wij gingen nog een weekendje weg! Achteraf bleken ze op zijn beentjes te hebben lopen duwen!


Tijdens dit weekendje weg in Eindhoven voor Henk zijn verjaardag moet ik zo vaak van het terras naar het toilet dat het niet alleen aan de biertjes en wijntjes kon liggen! Shit, ook dat nog! Bij het Kruidvat een testje gescoord en Henk verteld dat het wel een blaasontsteking zal zijn, maar wie weet was het wel zijn mooiste verjaardagscadeau ooit! Julie raden het al...... en dat ook nog eens op moederdag!

Voordat ik door covid gevloerd werd waren wij druk bezig met het opstarten van een ivf traject. De kans op natuurlijk zwanger worden in combi met mijn pcos werd klein ingeschat en zouden wij dit traject in gaan nadat ik opgeknapt zou zijn. De vele buisjes bloed die ik heb afgestaan het afgelopen half jaar zijn nooit op een zwangerschap getest. Door pcos werd ik nooit ongesteld en had ik ook nog eens geen groeiende grotere buik, gravings, misselijkheid of andere typische zwangerschapskwalen. Achteraf gezien bleek die pijn in mijn liezen bandenpijn, en de vermoeidheid was niet alleen een corona kwaal! Ook verbrandde mijn huid op Aruba gigantisch en glansde mijn haar zo mooi dat vriendinnen zich afvroegen of ik elke week bij de kapster zat! Achteraf gezien werd alles onder het Corona matje geschoven, maar heeft de zwangerschap de covid klachten verergert en de covid de zwangerschap heel zwaar gemaakt.


Door het dolle de verloskundige gebeld en konden wij de dag erna langs komen bij Verloskundigen aan de Maas in Rotterdam. Toen die vrouw het apparaat op mijn buik zette trok ze wit weg en ik zag gelijk aan haar dat er iets was! Ze pakt mijn hand en kijkt mij aan en zegt " Lieverd, de baby is al bijna af! Je bent 33 of 34 weken zwanger!" Henk begint te ijsberen door de ruimte, ik lig letterlijk met mijn handen in het haar te huilen en die vrouw begint dolenthousiast zijn neusje aan te wijzen op het scherm. " De baby kan toch niet gezond zijn en hoe moet het nu met al mijn lieve bruidsparen gil ik door de ruimte!" En dan sta je een half uur later buiten met een afspraak om over een uur in het ziekenhuis te zijn en een echo in je handen van een baby die al zo groot is dat hij niet eens helemaal op de foto past...

Eerste echo van zijn hoofdje


Mijn ouders gebeld of ze diezelfde avond langs konden komen en hup snel door naar het ziekenhuis! Daar een uitgebreide echo gehad en de bevestiging: 34 weken zwanger van een gezond jochie! Het is dan toch echt zo... erachter gekomen op moederdag en 6 weken later op vaderdag uitgerekend! In de avond mijn ouders aan de keukentafel laten schrikken en ook onze broers en mijn zusje het blije maar bizarre nieuws verteld!


En dan begint onze rollercoaster!

Ziekenhuisbezoeken, vrienden en familie inlichten, 3d echo laten maken, mijn kantoor ombouwen tot babykamer, spullen kopen, bevallingscursus, bolle buik fotoshoot met Ingeborg, babyshower, geboortekaartje ontworpen, naam uitgezocht, gemeentehuis, kraamzorg gevonden, Ikea leeghalen en mijn eerste prioriteit: vervanging zoeken voor mijn bruidsparen! En nog extra bijzonder deze hectische weken was toch wel om tegelijkertijd zwanger te zijn met 2 van mijn beste vriendinnen Alex & Marije!

Elke echo zijn handjes voor zijn gezichtje en ook bij de geboorte! En nu nog elke dag gevouwen handjes, handjes onder zijn kin en in de buurt van zijn gezicht.

Mijn buik groeit in 6 weken als een malle en haalt alle schade in! De dokter zei ook, zodra je hoofd het weet gaat je lijf vanzelf mee. En dan is het zover! In de nacht van zondag op maandag breken mijn vliezen en vertrek ik al waggelend met een dikke toeter naar het ziekenhuis. Na 23 uur stormweeën en 2 ziekenhuizen is onze kleine man via een spoed keizersnede ter wereld gekomen!


Jake

Joost Wilthagen!


Dolblij met onze geboortefotograaf: Noa Fotografie & lieve zuster Petra


Jaren gehoopt, lang gewacht, vaak gedroomd, nooit verwacht!


En dan krijg je na 6 weken complete chaos een baby op je borst en ben je ineens mama! En dat van een super gezond ventje! Zo lief, zo mooi, zo relaxed, altijd vrolijk en constant in de weer met zijn handjes, yes je bent er! Wij begrijpen niet dat mensen 9 maanden voorbereiding nodig hebben als dit ook gewoon allemaal in 6 weken kan ;)


Vandaag, 21 september, is Jake precies 3 maanden oud en niet meer weg te denken!

Alle clichés zijn zo waar! En ook mijn kind is toch echt de leukste =) kijk zelf maar!

Mijn nieuwe assistent!


Onze wereld staat op de kop, maar we hadden ons geen mooiere surprise kunnen wensen!

Wennen aan mama zijn en weer als partners aan elkaar in deze nieuwe rol en daar bovenop een bedrijf runnen die niet stil heeft kunnen staan in dit drukke trouwseizoen.

Via deze weg wil ik al onze lieve vrienden en familie en fijne collega's bedanken voor alle hulp en al mijn geweldige klanten voor hun begrip, geduld en lieve woorden!


Oops, I didn't know I was pregnant, maar wat een kadootje!

Liefs Laura
1 Comment


patriciapoot
Sep 21, 2022

Wauw lau! Zo'n bizar verhaal en zo mooi geschreven ook! Hij is zo welkom, dit zie je op elke foto! Heel gaaf!

Like
bottom of page